Check-up nr 2.

Zorg ervoor tijdens een check-up dat ik mijn focus op jouw bomen kan behouden. Denken, snoeien en vragen beantwoorden, zeker dan nog over andere bomen bij u thuis, zijn teveel dingen tegelijk. Over de desbetreffende boom vragen stellen is voor mij, soms, wel haalbaar. Ook jouw focus op wat ik doe is er niet en zo kan je er niet van bijleren. Als je volgt wat ik doe zal je uiteindelijk snappen wat er gebeurd en er van leren.

Zorg ervoor dat een check-up een check-up blijft, dat wil zeggen ik kijk de bomen na en verbeter ze indien nodig, eventueel snoei ik ze uit en doe ik iets voor op één tak….

Dus goed onderhouden bomen zijn voor check-ups. Niet goed opgevolgde bomen of probleembomen of verpottingen kunnen beter op een “one to one workshop” daar wordt dan 65€/uur gerekend.

Nogmaals meegeven dat check-ups vooral belangrijk zijn om gesettelde bomen beter naar hun beste punt te brengen. Projectbomen gaan we even proberen hoe dat kan op een check – up, maar ik zou vooral de eigenaars van reeds goede gesettelde bomen aanraden om daar mee langs te komen zodat die op goed niveau blijven en nog verbeteren. Wacht niet tot bvb de proporties niet meer kloppen, de vertakkingen te dicht staan en niet meer mooi zijn, té zware knoppen aan de buitenzijden en té zwakke aan de binnenzijden, … dit zijn allemaal zaken die nu dringend moeten worden opgevolgd. In de winter is dit té laat.

Het is normaal dat alle beginners hun projecten willen tonen, maar daar is niet zo een haast bij als bij de reeds rijpere bomen. Projecten doorvormen kan vanaf nu gans de winter door en zullen we waarschijnlijk eens doen in een workshop met 4 personen, ver van elkaar en in een goed verluchte ruimte. Telkens als ik een voorbeeld geef worden de afstanden gerespecteerd en gaat de eigenaar weg van zijn boom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s