Mededeling en Check-up nr. 5

Aan alle eigenaars van al wat meer ontwikkelde bonsai. Doe en herhaal vooral niet een techniek die enkele jaren geleden van toepassing was. Nu moet je goed inschatten hoe je de verdere opbouw van uw bomen steeds verbeterd en dat is niet door jaren aan een stuk dezelfde techniek te blijven toepassen. Dus een boom eerst volledig snoeien en terug bedraden, met het idee dat het nogmaals op vorm gezet wordt op een check-up, daar help je noch de bomen noch jezelf mee vooruit. Dit is enkel een “cosmetisch” lapmiddel. Ook bijvoorbeeld foto’s nadoen zoals bvb Pinussen of Juniperussen plukken kan soms kloppen maar is niet altijd dezelfde techniek. Groeikracht verdelen is uiteindelijk het doel.

Voor de wintersnoei, die vanaf nu al kan, wacht niet allemaal tot deze winter want dan zullen we bepaalde mensen moeten ontgoochelen als er teveel aanvragen zijn in een zelfde periode.

Prunus.

Het is best te doen om beginnersbomen volledig op te starten op een check-up, maar dan blijft het bij één boom. In het beste geval kan nog een tweede met een klein beetje uitleg of een klein beetje werk, ga dus niet overdrijven. Er is altijd meer gedaan op 50 minuten door mijzelf dan wat de meesten hier doen op 4u. Maar het is vooral grondiger gedaan en met een begrijpelijke uitleg kan iedere beginner hier veel meer mee doen.

Het “voorsnoeien” om thuis goed verder te kunnen werken met een goede uitleg. Hier werd al duidelijk dat een thuisverpotting heel slecht was uitgevoerd met zichtbare gevolgen, maar we trekken dit wel recht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s