Allerlei – mail van een leerling.

Leerling: “Eerst en vooral, na 4 weken vond ik altijd een zaligheid om naar jullie te mogen komen. Elke week iets anders, elke week nieuwe uitdaging, ik vond het zeer boeiend ! Hopelijk zijn jullie niet te veel teleurgesteld  in mij…

Nu iets anders, ik weet natuurlijk dat het tijd van vraag en antwoord voorbij is, maar ik maak mij zorgen over de boom die ik wil voorstellen voor de Bonsai fototentoonstelling. Hij is serieus aan het groeien en ik denk dat hij moet wat bijstuurt worden, bedrading is nog niet ingegroeid. Misschien gewoon de nieuwe groei bij bedraden, of snoei. Alvast bedankt, voor u advies”

Danny: “Dag, Laat hem maar goed groeien en verder ontwikkelen, om mee te doen aan een (foto)tentoonstelling is het nog wel een jaartje of 5 té vroeg. De volledige takkenstructuur moet nog worden opgebouwd, het finale beeld met eindpot is er nog niet, de ouderdomsrimpels op de stam (door het aantal jaren in pot) zijn er nog niet en vooral dan het finale uitplukken om te laten zien dat het meer takjes zijn dan naalden. Als we dit allemaal kunnen binnen de 5 jaar zijn we echt wel goed bezig geweest. Je kan het niet wegcijferen van ongeveer een half mensenleven om een boom er verrijpt te laten uitzien vanaf tuinplant. Ik hoop je hiermee niet te ontmoedigen, je bent begonnen en we gaan het afwerken maar alles op zijn tijd. Zelfs een check-up voor het ogenblik is nog niet aan de orde. Blijven oefenen, goed uitkijken hier wat er allemaal gebeurd en vooral de keuze van je startplanten heel goed inschatten, laat je desnoods adviseren. Velen die op eigen houtje een startplant kiezen komen tot deze vaststelling.

Leerling: “Dag Danny, Bedankt voor u advies en u eerlijkheid , ik dacht het ook dat het te vroeg was, het is helaas het algemeen conclusie over mijn ganse collectie, alles is nog veel te jong. Nu, ik hoop bij deze dat u het mij niet kwalijk neemt als ik niet mee doe met het tentoonstelling. De goesting is er wel, maar het materiaal niet. Ik doe mijn best met mijn mogelijkheden. Ik ben ook al zeer tevreden met mijn boompjes, dankzij u ! In Ieder geval tot de volgende leer/oefendag, ik kijk al enorm naar uit ! ☺️”

Danny: “Een beginner die zeer positief reageert op harde waarheden. Met die ingesteldheid zal je zeker bij “Kei Bonsai Kai” blijven, voor mij heb je al volwaardig een karakter waar ik mee verder wil. Dank je voor de goede reactie. Danny.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s