“Kei Bonsai Kai” fototentoonstelling en online vergadering – selectie.

De selectie van de foto’s is gebeurd, we wachten enkel nog op een uitzondering van iemand van wie de tafel nog niet klaar is.

De foto’s zijn geselecteerd en samen gebracht in een map en ondertussen hebben “de oldtimers” er al een online oefenvergadering opzitten, dit op zich was al een hele belevenis.

Nogmaals aan alle beginners van de afgelopen 2 à 3 jaar, deze materie is voor de mensen die daar zover in meegegaan zijn. De leerlingen die bomen hebben die aan het rijpen of rijp zijn en een varia aan accenten en displaymateriaal hebben verzameld. We leren nu aan al deze mensen hoe ze maximale schoonheid uit hun bomen en opstellingen kunnen halen. Het is normaal dat je als beginner hier wilt aan meedoen maar je zal snel beseffen dat jij en je bomen nog een hele weg af te leggen hebben.

Het is ook voor onze gevorderden interessanter dat ook zij een werkjaar kunnen afronden met het gevoel bruikbare en interessante leerstof te hebben meegekregen. Dit kan enkel als alle deelnemers reeds goed geïnformeerd zijn over dit onderwerp. Een hoger middelbaar les begin je ook niet met de leerstof van het eerste leerjaar en tweede leerjaar.

Ook hier hebben we bewust beslist om dit niet openbaar te maken/ te doen omdat de meerderheid van de gevorderden ook nog onderaan in deze leerfase zit. Er valt nog veel te begrijpen over materiaalgebruik, kwaliteit, proporties en zeker het gevoel voor natuurlijke schoonheid . Het aanleren en aanvoelen van een kunstvorm uit Azïe, oorspronkelijk China en verfijnd in Japan, die de afgelopen 20 jaar een zwaar Westerse benadering en interpretatie heeft gekend, is niet vanzelfsprekend. Dit maakt het nog interessanter om deze kunstvorm nog breder te bekijken en dus leren “aanvaardbaar buiten de lintjes kleuren”.

We kunnen alleen maar hopen dat de “Kei Bonsai Kai” spirit bewaard blijft en vooral blijf jezelf.

Met dank aan Dennis T. voor deze foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s