Allerlei.

Bedraad binnen gebracht om te vormen.

Juniperus.
Quercus.

Binnen gebracht om verder te compacteren.

“Spijtig genoeg heb ik jullie filmpje over de juniperussen te laat gezien. Ik was zo verdiept in mijn werk aan de boom dat ik geen tijd had om te FB-en 😊.

Na een halve dag opkuisen, oppotten en de boom en zijn opties van alle zijden bekijken ben ik gisterenochtend met veel goeie moed begonnen aan het proberen te compacteren. Zoals je mij gezegd had bij het afhalen ben ik eerst begonnen met oefenen op takken die ik niet ging gebruiken.

Na heel wat bloed, zweet en tranen heb ik het mij dan toch gewaagd en zie hieronder het eerste resultaat. Ik ben gestopt met opspannen toen ik de tak licht horen kraken heb. Ik ben er dan verder afgebleven…

Ik heb voorlopig nog 2 extra takken laten staan (zie foto hierboven) want ik weet niet goed of ik deze nu al mag verwijderen of best nog laat staan tot volgend jaar? Ook het voorste stuk, voor een toekomstige jin, zou ik nog wat willen inkorten.”

Er zijn nog teveel rechte stukken en nog niet compact genoeg. Een deel kan worden opgevangen door dood hout te maken en ander deel door opspannen en gedeeltelijk breken.

Er moet meer van onderaan aan het karakter gewerkt worden.

Behoudt de twee takken nog maar als reserve, je zal ze zeker nog nodig hebben.

Je kan nog op goedkoper materiaal eventueel eerst oefenen, maar op deze boom is een zware ingreep om goed te beginnen nodig.

NB als je het echt niet ziet zitten, voor mij is dat ongeveer 2 * 50min werk (ongeveer 110€) en dan kan je vanaf daar weer verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s