Huiswerk.

“Gisteren heb ik de juniperus, die kleine om op te oefenen, gecompacteerd en een eerste vorm gegeven. Het compacteren op zich is wel gelukt denk ik, qua vormgeving ben ik zelf niet 100% tevreden. Ik denk dat ik te veel loof weggenomen heb binnenin en te veel gebruik gemaakt heb van het loof op het uiteinde van de tak. Wat volgens mij resulteert in een te brede boom naar gelang de hoogte. Ik denk dat het er beter uit zou zien zonder de onderste tak links (jinnen).”

“Juniperus; iets te vlug instant willen vormgeven. Laat alles er nog maar op staan. Materiaal voor instant vormgeving is anders; dat is dan met al meer vertakt loof en dichterbij, al dan niet al eens voorgevormd. Compacteren ziet er goed uit, maar daar zou ik het bij gelaten hebben. Dan konden alle takken licht worden teruggesnoeid zodat we volgend jaar met meer achterliggend groen mooier konden werken. Laat nu toch maar een jaartje uitgroeien en vanaf daar krijg ik hem ook nog wel met mooie takken gevormd.”

“Bij het lot dat ik bij jullie gekocht heb zat ook een acer buergerianum. Nu de blaadjes gevallen zijn had ik deze graag wat open bedraad. In het midden zitten er 3 zwaardere stukken. Is het de bedoeling dat er hiervan 1 of 2 weggenomen wordt om daarna de rest open te bedraden?”

“Acer buergerianum, is de bedoeling dat je met één doorlopende stam verder doet, dus er mogen er twee weg. Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar de hoogste aan de linkerkant, zo krijg je een mooie elegante beweging. Resterende takjes kunnen al een eerste bedrading krijgen, maar volgend jaar zullen er heel veel nieuwe komen door de reactie op de snoei.”

“Merci voor de mooie virtuele meeting vandaag. Het presenteren van bomen blijft moeilijke materie, zeker voor mij. Bedankt voor de tips, we kunnen weer even verder. 

Kiyohime: Takselectie en de eerste basiskarakters gegeven. Er staan nog heel wat takken teveel op en de top zal zichzelf nog moeten uitwijzen. Ik zou er een lange termijn, houten kist project van willen maken. Kweken naar een maatje meer met breed uitwaaierende kroon. Hoop dat dit een goeie keuze is? “

“Kiyohime; dat was bij ons ook de bedoeling en dan idd. houten kist.”

“Hime chidori: Ik zou willen kweken naar een boom met jong uiterlijk. Ik denk dat verder opkweken in kleine pot hiervoor best geschikt is? Ik ben benieuwd naar hoe de schors er gaat uitzien, want ik vind niet veel info over deze soort. 

Merci voor het mooie startmateriaal. “

“Hime Chidori; dat heb je heel goed begrepen. Zowel qua vorm als pot als uitstraling begin je de “K.B.K. spirit goed te snappen. Juiste keuze.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s