Hulplijn.

Acer buergerianum:

“Ik heb, zoals door u aangegeven in de vorige mail, de linkerkant behouden en de resterende takjes een eerste bedrading gegeven. De snoeiwonde heb ik afgedicht met wondpasta omdat deze lichtjes bloedde.”

“Eerste stap van de Acer buergerianum is voldoende, volgende stap is pas einde mei/juni 2021.”

Juniperus Parsonii

“Deze heb ik licht uitgesnoeid en de zwaardere takken compact bij de stam gebracht. Ook heb ik sommige takjes wat open gezet met draad om wat meer licht binnenin te krijgen. Waarschijnlijk staan er nog veel te veel takken op maar in een later stadia kan dan, eventueel onder uw toezicht, beslist worden met welke takken er kan verder gegaan worden.”

“Ja dat lijkt verstandiger dat je het overtollige materiaal laat wegsnoeien en een voorbeeld op één takje laat doen door mij om te tonen tot hoever je gedetailleerd kan werken. Vanaf daar kan je dan verder bedraden en vormen. Je kan dat daarvoor binnen brengen vanaf begin januari.”

“Ik nam foto’s van enkele bomen waar vermoedelijk onderhoud op moet gebeuren. Vraag is of er onderhoud nodig is? En zo ja, kan ik ermee langskomen? In bijlage een foto van mijn Acer. Er volgen nog enkele mails met telkens een foto.

Cedrus nog in draad, regelmatig gecontroleerd en groeit nog niet in.”

“Als je ze mooi en altijd nog mooier wil maken is er inderdaad veel werk op te doen. Maar op papier te ingewikkeld en té lang en té veel werk om uit te leggen.

Kort uitgelegd:

Juniperus sabina uitdunnen, uitplukken, snoeien en de eerste onderverdeling met wat lege ruimtes maken.

Cedrus, toch ontdraden, zeer goed bedraden (goede draad, dik genoeg, correcte verankeringen, goede afstand omwikkelingen…) en zo kan je alle karaktertakken finaal vormen.

Acer is iets te laat voor wintersnoei, hij zal al beginnen sap verliezen. Maar wordt toch best gesnoeid en pasta tegen de bloedende wonden. Dus wintersnoei, bedraden, vormen.

Larix eerst volledig schoon maken, oude naalden weg, uitdunnen en insnoeien en dan kan er beslist worden of er een doorvoming nodig is.

Nogmaals alles is hier afhankelijk of je je bomen wilt mooier en beter maken of ze gewoon onderhouden. Als je ze gewoon maar zo gaat onderhouden is overal een beetje snoeien voldoende. Ik ga ervanuit dat iedereen die mijn advies vraagt tot in de kunst wil gaan.”

“De boom heeft een lichte nachtvorst gehad en begint nu mooi naar herfstmodus te gaan.
Normaal gingen we een check-up doen en zou Danny een voorbeeldje bedraden zodat ik thuis de boom zelf kon bedraden.
Nu de check-ups stil liggen gezien de huidige omstandigheden ga ik mij dus moeten aanpassen.
Kan ik eventueel de boom ontbladerd brengen zodat Danny hem nog eens kan bekijken en een voorbeeldje bedraden zodat ik thuis correct kan verder doen?
Ik wil hem gerust tot bij jullie brengen en komen ophalen zodat jullie alle tijd en vrijheid hebben om het werk uit te voeren wanneer het beste uitkomt.
Ik zou dan de boom thuis geheel bedraden en terug brengen zodat Danny hem kan vormen.
Dit is maar een voorstel, indien jullie het anders zien pas ik mij natuurlijk aan!”


“Goed voorstel maar we zullen het doen in januari, na afspraak.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s