Leerlingen met vragen en Pinus doorgevormd te koop.

“Goede middag Danny en Ingrid.

Hierbij 3 foto’s van mijn stijling van de Cedrus die ik bij jullie gekocht heb.  Graag had ik deze door danny beoordeeld zien op een checkup, maar dat zal nu moeilijk worden totdat de Brexit situatie uitgeklaard is.

Ik heb geprobeerd een 3-tal bomen in de eerste stijling te laten, mijn focus ligt op het brengen van een minimum van karakter in de takken.  Ik denk dat ik wel nog wat meer oefening nodig heb om juist te bedraden – de dikte van de draad is voldoende geloof ik (heb enkel de goede kwaliteit draad gebruikt – had nog a 4, 4.5, en 5 mm rol van vroeger liggen) maar ik denk dat ik teveel draad gebruikt heb.

Bedoeling is om met een interesante literati uit te komen als alle basis-ontwikkeling gedaan is.

Ik zal deze in de komende lente verpotten door alle grond uit te spoelen en te vervangen van een mengeling akadama, pumice, kiryu en die speciale grond die ik bij jullie gekocht heb (Zeo Bonsai?) in gelijke delen,  Is dit juist?”

“Sowieso verpot Danny nooit van container naar bonsaipot door alles uit te spoelen, zeker niet met Cedrus. Cedrus zal dan al zijn naalden verliezen en traag recuperen.

Vanaf container naar bonsai pot doet Danny sowieso in 2 stappen. Een kern (oude kluit/grond) bewaren en bovenaan, onderaan en langs de zijkanten wat wegnemen, maar nooit alles.

Al in een mengeling, voor naaldbomen OFWEL akadama/Bims (puimsteen) OFWEL akadama/bims/zeoliet/lava

Na twee jaar nieuwe fijne wortels te hebben gekweekt rondom, gaat hij pas de oude kern wegnemen en volledig in de mengeling zetten.

Dit lijkt de lange weg, maar doordat de boom minder stress heeft en minder verzwakt heb je vlugger een vitale boom om op te werken. Mvg Ingrid

“Vormgeving in deze fase ziet er goed uit. Ga vooral geen onderhoud toepassen voor september volgend jaar zodat alle takken en accenttakken in dikte kunnen aanwinnen. Danny”

“Dag Danny en Ingrid,

Hopelijk iedereen goed gezond?!

Ik heb mij dit weekend en gisterenavond proberen te amuseren met een juniperus parsonii uit een lot van september. Toen ik deze kwam ophalen had Danny wat tips en ideetjes gegeven en 1 van die ideeën is blijven plakken. Heb veel getwijfeld terwijl ik er aan bezig was maar uiteindelijk ben ik toch relatief tevreden. Heb hem eerst proberen uit te kuisen (okselgroei en schors proper gemaakt – foto1 en 2), een poging tot jin maken (foto 3) en de dagen nadien bedraad en proberen te vormen (foto 4). Alle feedback of opmerkingen zijn welkom.

Qua nazorg: heb deze nu weggezet, zoveel mogelijk uit de wind en op de grond. Is dat OK?

Alvast bedankt en verzorg jullie!”

Ziet er goed uit. Je mag wel de jins meer afwerken met een borsteltje op dremel, zodat alle vezels en afgebroken stukken weg zijn. Standplaats op de grond OK. Normaal is best als je hem in een andere hoek hebt gevormd dat je hem terug uit de pot neemt en zonder veel aarde weg te nemen hem de nieuwe goede inplantingshoek geeft. Uiteindelijk is dat beter voor de wortels.

Pinus sylvestris, heel mooie speciale cascadevorm.

Pot wordt eerstdaags aangepast en dan wordt de nieuwe prijs bepaald.

Geïnteresseerd contacteer ons. Zolang niet verpot ook te koop, na verpotting nieuwe aangepaste prijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s