“Kei Bonsai Kai” oefenen en creatief bezig zijn.

Vooreerst mijn beste wensen voor 2021! Dat we gauw de draad terug kunnen oppikken en zonder zorgen terug onder mensen mogen en kunnen komen!

Omdat ik het jaar goed wil inzetten begin ik graag met mijn huiswerk, meer bepaald de Larix. Ik heb hem volledig bedraad en gevormd. Het was geen makkelijke, dat kan ik eerlijk toegeven, de tip om alles uit te draden was dan ook goud waard.

Ik heb de boom gekanteld, 360 graden gedraaid, moest ik kunnen had ik hem onderste boven gezet 🙂 Maar uiteindelijk heb ik beslist om de eigenheid van de boom te behouden, de hoek, het dode hout, de
speciale vorm van de boom leek me een mooie basis om te starten en te behouden. Ik heb hem dan ook zo proberen vormen, zonder nog al te veel weg te knippen of in te snoeien (omdat ik wou wachten op jullie feedback). Hierbij enkele foto’s, alsook een rudimentaire schets waar ik naartoe zou willen gaan.

Ik had de boom eigenlijk al bedraad toen ik feedback kreeg van mijn vorige larix. Ik merk ook hier opnieuw in de zware bedrading dat ik met een boog start in plaats van recht naar beneden te gaan, dit neem ik mee in de volgend bedrading!

Wat denken jullie? Mag ik verder inkorten en de boom opkuisen? Het was alleszins een goede oefening voor me!

“Wat betreft Larix, ik zou zeggen goed bezig maar je ziet natuurlijk ook dat dit één van de miljoenen boompjes wordt zonder uitgesproken karakter. Dit kan je natuurlijk tijdens het doorvormen nog altijd toevoegen/veranderen. Door te veel takken te gebruiken, heb je eigenlijk goed geoefend en niets verkeerd gedaan, maar je boom nog niet in de juiste richting gestuurd. Toch alvast proficiat. Wat je tekening betreft, er zit een groot tekentalent verscholen in je (Grapje), maar zowel op tekening als in werkelijkheid willen we vloeiende lijnen zien in plaats van hoeken.

De Larix kan je dan even meebrengen en ik zet je op het juiste pad zodat je verder kan. Ik kan alleen maar toejuichen dat er deze periode initiatief genomen wordt om te oefenen en toch plezante creaties proberen te maken. ”

“Ook de P. Pentaphylla’s heb ik in een pot gezet. Hierbij enkele foto’s van het eindresultaat, ik laat ze nu een jaar rusten in afwachting van de eerste vorming. 

Ik kijk er alleszins naar uit, dit was een tof werkje!”

“Pinus groep voor eerste stap is goed. Je mag ze al bedraden op de stammen, dan een keertje binnenbrengen om uit te snoeien en dan ga ik de schikking verbeteren en kan je thuis verder afwerken.

Tip: Gebruik draad van 4.5mm à 5mm en soms 2 draden naast elkaar bij de dikkere stammen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s