“Kei Bonsai Kai” creatief bezig. Het verhaal van Philemon en Baucis.

Waarschijnlijk ben ik nu ver de enige die zicht heeft op hoe “K.B.K.” zich verder ontwikkeld. Er zijn enkele talenten hun kennis en kunnen aan het bijwerken en ik zie ook veel goed thuiswerk met mijn ondersteuning van op afstand. Het valt op dat er nu meer bomen in omloop zijn dan vroeger, zowel projecten die opgestart zijn als ook projecten die door mij zijn opgestart en nu in goede handen verder gezet worden.

Als deze crisis ooit ???? voorbij is en alles normaler wordt zullen de vergaderingen en workshops er terug interessant uitzien. Er mag zelfs gezegd worden dat er enkelen onder de nieuwe generatie steeds bekwamer worden om ooit mensen zoals Eric, Frans, Luc, Louis, Freddy, Patrick, Bruno…. te vervangen.

Wat me ook goed stemt is dat er steeds meer leden zijn die de “K.B.K.” spirit begrijpen en er wat mee doen.

Na het zien van vele filmpjes over blenden kwam Stijn met het volgende idee naar mij toe. Het samenstellen van 2 totaal verschillende soorten in 1 landschap; een Eik van bij ons en een Linde van bij ons. Starten met ruw materiaal en alles begint met de creatie.

Dit doet Stijn niet zomaar, er zit een verhaal achter en dit laat ik hem zelf vertellen“:

” Dag Danny,

Vandaag was een mooie dag. We konden de blending van de eik en de linde realiseren op een mooie slab van Jan Culek, met als resultaat een compositie die nog mooier is dan wat ik voor ogen had. Ik wou die compositie maken vanuit het prachtige verhaal van Philemon en Baucis. Dat verhaal komt uit het boek Metamorfosen van de Romeinse schrijver Ovidius (43 v. Chr. – 17 n. Chr.).

Het verhaal gaat als volgt. Op een dag verschijnt de Romeinse oppergod Jupiter met zijn zoon Hermes in het dorp waar Philemon en Baucis wonen, twee oudjes die daar reeds hun hele leven doorbrengen. De goden doen zich voor als mens en vragen om een slaapplaats. Overal vangen ze bot. Enkel het oudere echtpaar zet de deur wagenwijd open. Ze geven de gasten een goede rustplek en schotelen hen een lekker maal voor. Gaandeweg valt het hen op dat dit geen gewone reizigers zijn: hun kruik wijn raakt maar niet leeg en vult zichzelf automatisch aan. Zodra hun frank valt dat er goden in hun huis zitten, willen Philemon en Baucis nog meer doen en maken ze aanstalten om hun enige gans te slachten. De goden vinden dat een beetje overdreven en nemen hen mee boven op de berg. Eens ze boven zijn blijkt waarom: het hele dorp overstroomt omdat de bewoners de reizigers niet gastvrij ontvangen hebben.

Als teken van dankbaarheid mogen Philemon en Baucis vervolgens een wens doen. Beiden vragen om later samen te kunnen sterven zodat ze nooit elkaars graf moeten zien en nooit door de ander begraven moeten worden. Op een dag, wanneer Philemon en Baucis heel oud geworden zijn, gebeurt een wonder: de twee veranderen plots in een eik en een linde die naast elkaar groeien en uit een mensengedaante zijn ontstaan. Streekbewoners kwamen naar de oude bomen kijken en hingen er kransen in.

Morgen zal ik nog een foto nemen van het eindresultaat en doorsturen. Als je goed kijkt, kan je er effectief twee mensengedaantes in herkennen.

Vele groeten

Stijn.”

Hier enkele foto’s van de opstart:

Philemon en Baucis.

De foto’s genomen door Stijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s