Hoe gaat het verder.

Terwijl de tijd verder tikt hebben wij leren omgaan met “thuisblijven” en verder doen met wat er in die omstandigheden het leukste is. Ook voor ons heeft Covid daar enige verandering in gebracht maar we blijven optimistisch en “go with the flow”.

Deze mededeling doen we om iedereen gerust te stellen voor wat de toekomst betreft en een paar veranderingen toe te lichten.

Na de lotenverkoop van massa kwekerij materiaal komt er nu stilaan zicht op de massa’s soorten die in zeer grote aantallen gekweekt werden. Vanaf nu zijn de grote massa aantallen, op een paar soorten na, gereduceerd tot normale aantallen van 20, 30, 40 – 50stuks van hetzelfde materiaal (soort / opbouwstadium..) en dat willen we zo houden. Zo kunnen we ook in deze afdeling streven naar nog mooiere kwaliteitsplanten. Dat is het begin van een tuin waar wij ook kunnen in genieten door er dagelijks mee bezig te zijn maar zonder er de slaaf van te zijn.

Ook de pre en “high class” bonsai gaan we iets compacter opstellen. De Face Book volgers zullen al gezien hebben dat het buitengedeelte een ganse make over heeft gekregen, ook dat hoort bij het compresseren van de collectie.

Een mooie collectie blijft privé en dient vooral als voorbeeld voor de “Kei Bonsai Kai” leden.

We hebben nog interessant ruw materiaal te koop voor mensen die hier in de toekomst willen bomen opstarten, vormen en laten begeleiden. Het is een luxe als je je startplanten kan klaarstomen en er af en toe één kunt opstarten.

Mijn droom is ook om met “Kei Bonsai Kai” een groep mensen bij mekaar te brengen en te houden met diezelfde denkwijze hoe bonsai kan beleefd worden in de breedste zin. iedereen die een beetje mee is weet hoe we dit benaderen en hoe we daar mee om gaan. Er gaat een andere tijd verdeling komen zodat gevorderden nu meer kunnen mee ontwikkelen en beginners met vallen en opstaan kunnen meegroeien.

Enkele zaken zullen waarschijnlijk blijven zoals in de COVID periode. We zullen blijven werken enkel op afspraak. Dit heeft onze levenskwaliteit sterk verbeterd en ook onze tijdsindeling nu we niet van 9u tot 17u beschikbaar moeten zijn voor iedereen die binnenkwam als klant of bezoeker. Ook voor Ingrid die anders gedoemd was om van 9u tot 17u in het bureel te zitten wachten op een klant of bezoeker. Ook in het bedrijf door geen mensen toe te laten voor zuiver recreatief tijdverdrijf krijgen onze bomen beter te kans om gezond door te groeien terwijl vroeger, onnodig, veel bomen werden opgetild, zelfs bij de stam. Na Covid kunnen er natuurlijk wel meer klanten tegelijk komen na afspraak en zullen we niet meer hoeven te spreiden om te voorkomen dat er eventuele besmettingen door gegeven worden.

Wij blijven natuurlijk nu nog “coronaproof” verder doen tot zolang het nodig is.

Wat de workshops betreft, deze zullen de eerstkomende maanden nog altijd niet kunnen doorgaan. Vele “K.B.K’ers” hebben al hun voorzorgen genomen en hun pottenkeuze reeds gemaakt om zelf te verpotten. Ook hier geef ik ondersteuning en maak ruimte voor de moeilijke verpottingen waar bvb alles ook esthetisch zo perfect mogelijk moet zijn. Gewone verpottingen kan ik op afstand adviseren.

Eén gedachte over “Hoe gaat het verder.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s