Vragen en afspraak maken.

Graag uw raad/advies over het mogelijk verpotten van enkele bomen:

“Juniperus Sabina bunjin: deze staat al enkele jaren in zijn trainingspot maar doordat hij Zwak loof heeft best niet verpotten of juist wel? Zo ja, een eindpot of terug in zn trainingspot?”

De Sabina moet sowieso verpot worden, de oude kern moet er uit. De helling/inplantingshoek moet worden aangepast en hoogstwaarschijnlijk zal de pot kleiner worden. Dan kan deze gans de zomer doorgroeien zonder verdere bewerkingen om zo het loof voldoende sterk te laten worden. Dit is een bewerking waar je assistentie voor nodig hebt, dus afspraak maken. Vanaf nu tot eind februari kan ik daar tijd voor vrijmaken, niet op een zaterdag.”

“Juniperus parsonii (dikke stam): deze staat eveneens al enkele jaren in training maar heeft nog steeds veel ‘wild’ loof, wat is de beste oplossing?”

“Juniperus parsonii, misschien wordt dit ook een verpotting, zo niet zet ik je op weg met een voorbeeld voor de volgende stap.”

“Cedrus: deze winter aangekocht en opgestart, plaats ik hem in een kist, trainingspot, eindpot of best wachten?”

“Cedrus is verpotten in trainingspot, ik toon je hier voorbeelden van onze Cedrussen, hoe ver je kan gaan en geef je de gepaste trainingspot mee.”

“In het lot juniperussen voor een bos op te starten zit een juniperus met 4 stammen, al begint de ene hoger dan de andere. Deze zal wss niet in het bos passen dus dacht ik om enkele stammen weg te nemen en een getorste stam ermee op te starten zoals in het filmpje van afgelopen week. Slim of beter niet?”

“Juniperus met 4 stammen , zeker niet wegsnoeien, ik zet je hier op weg om een meerstam bunjin te maken, dus deze dan ook meebrengen.”

“De overige 9 gingen we dit voorjaar in een workshop samen met Tom bij elkaar zitten als bos, zou dit nog door gaan of gezien de huidige coronasituatie best wachten tot het najaar als iedereen hopelijk ingeënt is?”

“Wat het bos betreft, dat zal er niet meer bij kunnen in deze sessie. Dat zullen we doen in een andere sessie, we zullen de datum bespreken als je hier bent voor de eerste sessie. Sowieso enkel een weekdag in de namiddag.”

“Voor de verpottingen breng mee op korrelgrootte gezeefde grond, nog niet gemengd. Emmers of zo om hier te mengen (zodat je ons materiaal niet moet gebruiken), keto, mos, sphagnum. Keto en sphagnum hebben wij hier op voorraad indien je niet hebt. We geven je een aparte werkruimte waar ik regelmatig langskom om je stap voor stap te begeleiden.”

“Nogmaals herhalen dat in het voorjaar, in het drukste verpotseizoen, ik geen tijd zal hebben voor stijlingen en nieuwe creaties.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s