Leerlingen vragen en Acer p. Aragawa starters.

Nogmaals gemeende thx., voor de geboden mogelijkheid voor deelname aan de zoommeeting van gisteren.

Deze mail met een vraag (?) voor de volgende bewerking / behandeling van Pinus Mugho.

Kreeg bij de vorige behandeling, de opdracht om de boom uit te dunnen en bij te bedraden waar nodig. Het uitplukken werd omzeggens onmiddellijk gedaan, het bedraden werd uitgesteld, omdat ik het bedraden niet functioneel genoeg uitvoerde. (Pinus S. litarati !) Dus, heel wat uren, op diverse laten we zeggen getuige-bomen geoefend met bedrading om eindelijk eind medio jan. 2021, te beginnen met de, naar mijn gevoel moeilijke bedradingsklus van die Pinus Mugho. Die bedrading nam in totaal 8 uur in beslag, boom werd iets bijgevormd, aangepaste voorkant. De rechtse tak waar we twijfelden of die ja dan neen weg moest werd nu  gedeeltelijk mee in de vorm gewerkt, kan nog iets dichterbij naar mijn mening, zodat het 1 geheel wordt. Lijkt me nu dat die tak NIET weg moet ! Nu die boom bedraad en gezet is, lijkt me een deskundig oordeel noodzakelijk, ook de verdere te ondernemen verdere stappen, wanneer verpotten, (was voorzien voor najaar 2020, corona besliste er anders over) eindpot ja/nee, knopselectie wanneer, hoe. Allee, vragen allerlei die ik verkeerd zou kunnen beantwoorden, en de boom in zijn, nu goede verdere ontwikkeling, de verkeerde richting zouden kunnen geven.

Bij voorbaat, alvast bedankt

“Moet zeker verpot worden naar een kleinere aangepaste pot voor zijn trage groei en om zijn compacte wortelkluitopbouw op te starten. Het is vooral de juiste inplantingshoek en voorzijde waar ik voor zal nodig zijn. We kunnen een datum vastleggen ergens in februari. Jij zeeft de bims en akadama uit op 3 korrelgroottes en lava op 2 korrelgroottes. Lava kun je vanaf einde deze week ook hier kopen. Zeolite heb je hier niet echt voor nodig maar is wel handig om het te hebben. Breng ook wat houtskool mee (van de barbeque), 2 à 3 grote stukken is goed. Ook een beetje Kiryu in de gelijke maten van de andere substraten.

De hoofdtak rechts mag je dubbel bedraden, 2 X 4.5mm is OK. Kan na het verpotten dan compacter worden.

Voor knop selectie is het nog te vroeg maar dat bekijk ik al eens tijdens het verpotten.

Toestand van de wortelkluit kan pas bij aanvang verpotten worden ingeschat en daarvoor hebben we alle opties nodig voor substraat en mengeling en opbouw van de kluit.

Omdat dit reeds een oudere boom is en nu de eerste echte verpotting op deze boom gaan doen zal alles afhankelijk zijn van wat er nu in de pot zit van wortels en oude mengeling en eventuele oude tuingrond of berggrond. De pot kan worden gekozen en aangepast van halverwege het losmaken.”

Acer p. Aragawa starters.

Prijzen geldig tot eind februari 2021.

Acer p. Aragawa starter 25cmH – 195€ – VERKOCHT.

Acer p. Aragawa verschillende starters aan 250€ – H startplant 80cm à 100cm – tweestam VERKOCHT.

Acer p. Aragawa – 395€ – 70cm H.

Acer p. Aragawa houten kist – 450€ – 80cm H. – VERKOCHT.

Acer p. Aragawa – 550€.

Acer p. Aragawa – 1250€ – 70cm H * 70cm B.

Acer p. Aragawa starter in certre pot 475€ – VERKOCHT.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s