Prunus dulcis te koop – Online meeting van 14.02.21.

Prunus dulcis 1450€.

DEEL 8.

Antwoorden op uw vragen.

Forsythia.

“Bij forsythia mag ik waarschijnlijk pas snoeien na de bloei, als hij wil bloemen? Wanneer de nieuwe bladeren afgehard zijn mag ik ze dan terug, zoals vorig jaar verkleinen.”

De eerste uitgroei na de bloei mag je snoeien met één of twee bladjes winst. Inderdaad dezelfde techniek van bladverkleining nog aanhouden dit jaar.”

“Wat moet ik doen bij prunus ? Wat zijn de te volgen stappen bij het uitlopen? Wat willen we bereiken, stimuleren in dit stadium?”

“We gaan zoveel mogelijk de bruikbare nieuwgroei bij bedraden deze zomer, dus laat maar alles die wil groeien groeien. Later selecteren we dan wel welke we willen erop laten om te verdikken, dit zal voor volgend jaar zijn.”

Crataegus – Meidoorn.

Evolutie en vraag.

“De draad zit er nu al bijna 2 jaar in en op de meeste plaatsen is deze nog niet ingegroeid. De plaatsen waar die licht gemarkeerd is, is de bovenste helft van de boom. Wat doe ik? De draad er nog inlaten of hem overal verwijderen? “

“Voor mij mag je de draad laten zitten, als je boom deze zomer goed begint door te groeien kan je nog altijd ontdraden ALS hij er ingroeit.”

“Ik zal enkel takjes die bijgegroeid zijn moeten vorm geven.” 

“Over ongeveer de helft van de takken zie ik dikke eindknoppen. Snoei ik deze indien er een achterliggende knop zit? Laat ik de top nog wat trekken?” 

“Je moet nu de zware eindknoppen hun werk laten doen en alles stevig laten uitgroeien die wil. Dan gaan we het maximale van de Meidoorn groei gebruiken en zwaar terugsnoeien midden zomer. Dan komt er nog een zeer lichte reactie, maar vooral een goede interessante knopzetting binnenin en heb je terug wat dikkere interessante takken gekweekt.”

“Ik denk dat de boom genoeg voeding kreeg. Hoe stimuleer ik de boom tot meer groei? Op de hoofdtakken had ik graag meer achterliggende vertakkingen gezien. “

“Dan ga je vanaf eind april je voeding goed rond strooien / verdelen. Probeer met onze voeding die zou beter moeten werken.”

“De grond is zuiver akadama en nog goed doorlatend.” 

“Je kan je mengeling verbeteren. Akadama puur gebruiken wij nu nog zelden bij Europese projecten. Dus verpotten, ook al is het niet nodig. Grove korrel van 4 gelijke delen onderaan. Verder doen vanaf halfweg de pot met middenmaat. Drie delen akadama, 1 deel lava (hebben er nu op voorraad), 1 deel zeoliet en 1 deel bims. Zorg dat je korrelgrootte gelijk is van de verschillende bestanddelen, zowel onder als boven.

Juniperus chinensis parsonii.

“Begin is van ongeveer 2014. Laatste foto van 2021.”

“Mag in nieuwe inplantingshoek verpot worden, standaardmengeling 4 gelijke delen.”

Juniperus chinensis parsonii.

“Hierbij mijn parsonni vanaf de aankoop april 2019 tot nu de laatste verpotting in 3  februari 2021. Wat zijn de volgende stappen dat ik ga moeten nemen en op wat moet ik letten in de verder opbouw.”

“Na deze stevige verpotting eerst alles goed aan de groei laten komen. Niets ondernemen van werkzaamheden tot zeker midden zomer. Het belangrijkste is goede standplaats, luchtvochtigheid en vochtigheid (watergifte) goed opvolgen.”

Tamarix.

“Tamarix verpotten of niet verpot in 2018 in akadama 100 procent laat moeilijk water door akadama aan fijne kant  moet hij verpot worden zo ja welke mengeling en graag wat tips over snoei vind dat hij aan de linkerkant compacter mag worden.”

“Ik zou hem verpotten in middelmaat korrelgrootte met de standaard bestanddelen, maar wel drie delen akadama en van de rest 1 deel. Ik zou met zoveel mogelijk spandraden de oudere takken compacter opspannen. Om dan de jongere takken een beetje sierlijker op en neer, links en rechts bewegend daar aan toe te voegen. Dan ziet die “fonteinvorm” er een beetje natuurlijker uit.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s