Vraag en antwoord & Coronaproof workshop.

VOOR
NA

“Op uw aanraden verpot in dezelfde pot, nieuwe inplantingshoek. Nu takken laten uitgroeien tot juni juli? Ik hoop op wat meer groei dan vorig jaar. Wortelgestel zag er wel vrij goed uit, maar nog niet compact. We hebben hem toen in die andere hoek geplant omwille van de weinige wortels die aanwezig waren.”

“Ja, flink laten uitgroeien en zelfs al bij zichtbaar nieuwe knoppen op de nieuwgroei nog wachten om te snoeien. Ik ga het niet in maanden uitdrukken maar wel als volgt: stevig volgroeide knoppen op de nieuwgroei laten komen zonder te snoeien. Voor het snoeien stuur me  wat update foto’s. Het kan stimulerend zijn voor meer achterliggende knoppen als er iets langer gewacht wordt met snoeien maar er toch nog voldoende tijd resteert om een tweede groei te genereren. Als er dan gesnoeid wordt is het inderdaad de bedoeling om met winst bij te bedraden om nog iets meer takdiktes en kruinvolume toe te voegen. Ook naar opbouw wortelkluit gaan we nu toch proberen 3 à 4 jaar in deze pot alvorens te verpotten. Die ganse tijd wordt de stevige groei herhaald.”

“Heb de dode takjes verwijderd en een paar dikke stammen ingekort op een nieuwe vertakking. De nieuwe groei bijbedraad en in hetzelfde silhouet bijgezet. Misschien moet ik nog wat meer beweging in de dunne vertakkingen maken…?Dit jaar zelfde werkwijze als vorig jaar? Dus nieuwe groei laten uitgroeien, grote bladeren halveren in mei/juni; en zo nieuwe zijvertakking promoten. Einde van het jaar dan opnieuw nieuwe groei bijzetten?”

Foto bijgevoegd van voor- en achter-zijde.

“Een beetje meer beweging kan met windswept karakters in dezelfde richting als het hoofdkarakter. Een beetje variatie op en neer, links en rechts. Inderdaad de werkwijze van vorig jaar nog een keertje herhalen.”

“Graag wil ik ook een afspraak maken voor eind maart/begin april. Ik had genoteerd dat ik dan moest langskomen om mijn azalea uit te dunnen en te snoeien. De knoppen moest ik tegen die tijd verwijderen. Het liefste op een donderdag aub.”

“We hebben een “corona proof” workshop op vrijdag 26 maart om 17u tot 20u voor dringende en moeilijke zaken ….. dit gaat door onder het grote afdak van de open serre, dus buiten overdekt, waar we iedereen 3m van elkaar kunnen zetten. We vragen aan iedereen om zijn eigen draaitafel mee te brengen, lukt dat niet zetten we wat paletten (opeen) klaar en kan een kleine draaischijf voldoende zijn. Kan je hier niet stipt om 17u zijn, dan is voor wat jij moet doen 18u ook nog OK. Laat maar iets weten aan Ingrid per mail. Voorlopig plannen we verder nog geen workshop data in.”

“Ik zou ook de meststof die door Danny aangeraden wordt willen aankopen voor de bomen die nu al in de nieuwe mengeling verpot zijn.”

“OK vermeld dan als het voor pas verpotte bomen is, dan hebben we een andere mengeling. Bij de tweede beurt kan je dan overschakelen. Dus we stellen mengeling samen voor pas verpotte bomen en mengeling voor de tweede ronde en/of niet pas verpotte bomen. De ingrediënten zijn dezelfde maar we begonnen wat zachter.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s