Vraag & antwoord. Acerdagen: bij aankoop nieuwe Acer gratis workshop op de dag van aankoop.

Vraag en antwoord met wat vertraging door het te vele werk. We werken eraan en proberen zoveel mogelijk alles toch nog te beantwoorden.

“Hierbij de foto van taxodium in zijn nieuwe pot. Heb gelet op wat u zei dat hij net op een heuveltje moet staan. Wel moet ik nog meer mos zien te vinden.”

“Heuveltje veel te letterlijk genomen. Oogt zeer onnatuurlijk. Laat het nu zo om zeker de boom niet uit zijn hergroei te halen. Volgend jaar herkansing. Ieder detail aan een boom, ook het oppotten en afwerken, vraagt iets meer dan enkel groene vingers.”

“Alsook de chaenomeles is verpot en windswept gevormd.” 

“Chaenomeles kan ook beter.”

“Wat is de wachttijd voor te bemesten bij de pas verpotte bomen?”

“Bemesting beginnen met zachte vloeibare voorjaarsmest, kan vanaf april om dan begin mei over te schakelen naar een milde vaste voeding en daarna opdrijven voor extra knopzetting, beworteling en groei.”

“Op de vorige KBK vergadering gaf je op mijn Zelkova de feedback dat deze verpot diende te worden met het goede grondmengsel en vormsnoei diende te krijgen in de kruin. Dit is intussen gebeurd, zoals je kan zien op de foto. Ik heb hierbij de vraag of de snoei op deze manier ver genoeg is doorgevoerd.”

“Tot nu toe wel voldoende gesnoeid en we gaan nog een keertje dieper snoeien halfweg juni. Waarom heb je zo een diepe gietrand gelaten? Ben je zeker dat je voldoende aan wortelkluit opbouw hebt gedaan. Dat wil zeggen nogmaals extra zware wortels ingekort en fijnere wortels meer open gespreid tijdens verpotting. Mengsel lijkt me ook té grof als toplaag om fijne oppervlakte wortels mooi te laten ontwikkelen. Als hij nog niet in blad is kan dat eventueel nog opnieuw correct gedaan worden.”

“Hierbij alvast enkele foto’s van de Zelkova. Staat ook op het mengel van akadama/bims/zeoliet/lava. Dit was best een langdurige verpotting… alles zat goed vast en had er best wel wat moeite mee om de kluit los te krijgen. Ik heb deze regelmatig schoon gespoten met water zodat al het oude mengsel eruit is en onderaan/te dikke wortels gesnoeid. Bij deze hoop ik dan weer dat ik niet te drastisch te werk ben gegaan en komt de boom het werk goed te boven.”

“Ik ben alvast wel weer tevreden met het resultaat en hoop jullie ook.”

“Mits een paar extra snoeicorrecties in het wortelgestel heb je het anders prima gedaan. We gaan dat proberen binnen twee jaar bij een volgende verpotting oplossen. Mooi werk.”

Woensdag 7 april, donderdag 8 april & vrijdag 9 april telkens tussen 14u en 18u30 bij aankoop die dagen wordt de Acer direct opgevolgd en volledig onder begeleiding bewerkt / gesnoeid.

Normaal krijgt de klant advies bij aankoop en wordt er getoond en uitgelegd wat er moet gebeuren thuis. Deze, bovengenoemde, dagen wordt dat gedaan onder de vorm van een workshop zodat de werkzaamheden hier, onder begeleiding, rechtsreeks kunnen worden uitgevoerd.

Wij doen dat “coronaproof” onder het grote afdak, zijkanten open en de deelnemers minimum 2m van elkaar. Zie foto hieronder.

Meebrengen draaischijf (indien mogelijk), schaar, concaaftang.

Afspraak op 0032 (0)475.69.76.90

Eventueel kunnen de bomen ook worden uitgekozen op voorhand indien gewenst.

De Acers staan nu op hun mooist en de verschillende subvariëten zijn nu nog makkelijk te herkennen, er is keuze in overvloed. Alle Acers, zelfs de houten kist projecten, zijn éénlingen en uniek. We hebben geen seriemateriaal.

Acer p. Aragawa.

Acer p. ShishiGashira 1500€

Er zijn ook startplanten reeds in bonsai pot en startplanten in container.

Acer p. Aragawa 1250€

Acer p. Aragawa 1350€

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s