“K.B.K.” Bonsai Foto Ten.

Het is niet de bedoeling om alle feed back te posten, maar toch nog een paar voorbeelden om niet telkens dezelfde opmerkingen over basis kennis te moeten geven.

Hier praten we nu enkel over traditioneel Japans opstellen, dit bepaal je al door je combinatie van de gebruikte materialen (boom, tafel, jita, accent, scroll).

Iemand die bvb breeddenkend Europees zou opstellen heeft hier meer armslag. Dus hier volgen enkele voorbeelden hoe we proberen, zonder verplichtig, te corrigeren. Omdat dit basis is en veelgemaakte detail fouten en ik anders telkens hetzelfde moet herhalen.

Ik wil de meeting zo interessant en opbouwend mogelijk maken daardoor proberen we nu deze steeds terugkerende kleine foutjes er uit te zeven zodat we over interessantere zaken kunnen praten.

FEEDBACK

“Als je verkiest voor traditioneel Japans op te stellen, aan je materialen te zien wel, dan kun je toch best de basis richtlijnen volgen. Bij alle drie de opstellingen met de Prunus staan boom en accent en scrol de verkeerd kant. Overgewicht boom is naar links dus moet rechts staan.

Invoegbeeld kan beter op iets hangen, plaat, doek…. en moet de andere kant van de boom. Grassprieten moeten richting boom wijzen.

Accenten hebben ook een voor- en achterkant en een richting.

Gras bij tekening en gras bij boom (grasaccent) wordt wat veel gras. Overgewicht gras wijst ook naar de verkeerde kant, probeer achterzijde.

“Zie vorige ivm plaats boom, invoegbeeld…..

Deze accent is ook verkeerd opgebouwd en niet natuurlijk genoeg. Beter de accent volledig opnieuw maken met dezelfde materialen.”

Workshop accenten opbouwen + de uitleg kan wonderen doen

“Plaats boom, tekening…..(Idem als eerste foto) alles de verkeerde kant.”

“Accent en jita moeten ook naar binnen wijzen en accent is tegenstrijdig met het seizoen van de boom.”

“Hier zit je tegenstrijdig met je richtingen

Boom staat goed, doch tekening , accent, jita wijzen naar buiten dat betekend er is nog een vervolg.

Dus tekening werkt hier niet en hier mag ook een grotere tekening, scroll of kaligrafie zijn. Een bloeiende accentplant die naar de boom wijst en niet hoger is dan het tafelblad, liefst nog lager en heel rijkelijk gevuld en ouderdom uitstraalt.

“Boom zelf is niet presentabel genoeg er moet meer blad uitgedund worden (moet sowieso toch gedaan worden).

Trektakken kijken we doorheen, geen probleem, maar wat heb je toch met altijd alles aan de verkeerde kant te zetten. Scroll kan wel als de boom andere kant staat maar ook hier is beter in proportie met een grotere scroll dan krijg je een betere ruimte verdeling en diepte.

Accent zie vorige commentaren.”

 “Onderlegger wijst naar buiten. Plaats boom zoals vorige comment. Gras bij gras niet goed (accent en beeld) zie vorige één van vorige comments.

“Boom zoals vorige comment, uitdunnen en staat verkeerde kant.

Potje accent kan eventueel wel bij varen maar is veel te ruw om bij Acer te presenteren, Acers staan laag. Dus niet in het ruwe gesteente.

Accent en onderzetter wijzen terug de verkeerde kant. Dus fout die telkens herhaald wordt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s