Verpottingsworkshop.

Een impressie.

Azalea Groep.

Deze Azalea groep werd op de eerste editie van de Bonsai Foto Ten besproken. Tijdens de opstelling, presentatie konden we goed vaststellen dat er een verbetering in schikking kon worden gedaan. Ook daarvoor is de Foto Ten handig omdat de opgestelde bomen beter te beoordelen zijn.

Stijn heeft op de commentaar positief gereageerd we hebben verleden vrijdag avond een betere schikking en een gekeken naar de ideale toekomstige eindslab, deze wordt op maat gemaakt. Dus ook hier werpt alles zijn vruchten af.

(Zie post van 26 april (Vraag om begeleiding bij verpotten) : “Ik vroeg me af of er nog een mogelijkheid zou zijn om onder jouw leiding mijn azalea groep te verpotten. Op de voorbije fototentoonstelling gaf je als feedback bij mijn azalea groep dat de linkse gedeelte bij een verpotting best dichter kan komen bij het rechter gedeelte. Aangezien dat nogal een complexe verpotting zal zijn, waarbij de kluit wat gecompacteerd moet worden, zou ik dat in de mate van het mogelijke graag bij jullie op het bedrijf doen, is dat mogelijk? ……..”)

Twee Juniperus sabina verpot in andere hoek.

Bij deze wordt de definitieve pot uiteindelijk een heel platte ronde pot.

De perfecte passende pot kiezen gaat het best als de boom uit zijn pot is en de wortelkluit is voorbereid. Zowel visueel als botanisch kunnen we zo de best mogelijke keuze maken. Daarom is de pot aanpassen en kiezen het best tijdens de workshop.

The End.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s