“Kei Bonsai Kai” Online Bonsai Foto Tentoonstelling.

“Dag Danny en Ingrid,

Gewoon een mailtje om te laten weten dat het zeer, zeer interessant was deze ochtend. Ik was aangenaam verrast dat zelfs een paar fotos van mij in het begin zijn gepasseerd.

Nadien besefte ik wel hoe enorm groot de kloof is tussen mij en de genomineerde bomen en de vele andere opstellingen die prachtig waren. Het was leuk om te zien om welke minutieuze details het allemaal gaat op het niveau van de genomineerden. Dat plaatst een show als de Trophy, Gingko awards, Kokufu’s, etc. weeral in een ander perspectief.

Het was heel leerrijk en heb ineens ook wat inspiratie opgedaan voor een volgende ten in de toekomst.

Ik vroeg me tijdens de presentatie eigenlijk af of jullie daar zelf ook ECHT van kunnen genieten, van het eindresultaat? Jullie zijn in de professionele bonsai wereld nog wel wat beter gewoon vermoed ik. Ik vroeg me tijdens de meeting echt af of een leek als ik, niet meer van zon tentoonstelling geniet dan jullie? Als ik zie op welke details Danny allemaal let… 90-95% van die zaken zouden mij zelf volledig ontgaan zijn.

Maar kan je genieten als je zoveel fouten ziet? ‘Ignorance is bliss’ zeggen ze wel eens.

Misschien op een andere manier genieten? Dat volledig ter zijde…

Bedankt aan jullie beide om dit ineen te steken. Ik neem aan dat dit wel wat tijd in beslag neemt achter de schermen. Het was een leuke zondagochtend dus missie geslaagd. Ik kijk al uit naar volgend jaar.

Prettige avond nog,

Cheers, Tim”

“Dag Tim,

Het doet mij veel plezier dat jij en ook alle andere beginners hier de motivatie vinden om steeds een stapje hoger te proberen. We hebben van iedereen minstens 1 à 2 foto’s door geselecteerd omdat we de beginners snel willen mee optrekken en dit is de kortste weg. Wijzen op detail foutjes, ideeën geven hoe het beter kan en dan nog het beste goed uitleggen en tonen hoe zelfs die nog kunnen verbeterd worden. Met verfijnen en verbeteren kunnen we eindeloos doorgaan. Alles begint bij het kiezen, maken, vormen, bewerken, onderhouden, opbouwen van de bomen en accenten Daarna het belangrijkste is de juiste pottenkeuze en dit dan op de gepaste drager plaatsen. Dus alles draait om uzelf de discipline op te leggen dit zo verfijnd, netjes en gedetailleerd mogelijk te doen. Wie verfijning in de boom krijgt zal ook de verfijning van het opstellen snel en goed aanleren.

Zoals ik al dikwijls heb geschreven, hier worden geen bomen gevormd maar mensen gevormd en als deze mensen er dan nog in slagen om hun creatie terug in de natuur te plaatsen (suggestief) in een opstelling en dit kunnen tonen aan de buiten wereld is dit voor mij geslaagd.

Genieten doe ik zeker vooral zoals op de laatste meeting te zien was dat er buiten de genomineerden nog zeker 30 potentiële nominaties staan te wachten. Voor mij is genieten achter de schermen en wetende hoe iedereen is begonnen en met wat welke weg er is afgelegd om te geraken op het punt waar ze nu zijn. En dan is ieder detail in het geheel belangrijk en op mekaar aangepast zoals ik gisteren al vermelde: “bij mekaar doen passen en toch niet assorti zijn.” Het gebruik maken van uitersten…..

Doe in ieder geval verder wij plannen alvast een volgende editie in dit najaar oktober / november en gaan door samen met dezelfde leerlingen die nu actief meegedaan en gevolgd hebben, want opnieuw beginnen en herhalen doen we niet, we gaan verder.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s