Extra opvolging / ondersteuning ….

Deze bomen worden kort en consequent opgevolgd door check-ups. Af en toe zijn er nog extra vragen en is het nodig om te polsen wanneer de volgende check-ups nodig zijn.

“Pinus Tunbergii

Ik heb vandaag de klem erop gezet om meer beweging te krijgen in het stuk waar ik er vorig jaar geen in kreeg.  Ik ben toen gestopt omdat ik de tak hoorde kraken.

Ik heb geprobeerd om zo dicht mogelijk bij de stam beweging te krijgen, maar dat is niet echt gelukt omdat de tak sterker is dan het klemmetje blijkbaar, het klemmetje heeft dan ook zijn beste tijd al gehad, ik ben dan maar wat opgeschoven, de beweging is nu dus op de plaats waar het vorig jaar gebroken was.  Ik hoop dat de foto’s wat duidelijk zijn.  De beweging begint dus na de eerste tak.

Zijn de kaarsen al lang genoeg om te breken?  De grootste heb ik al in de helft ongeveer gebroken.  Ik vraag me nu ook wel af of ik het stuk onder de breuk die ik nu opengetrokken heb niet beter gewoon laat doen?”

“Alle andere kaarsen laten aansterken, nu enkel voorrang geven op recuperatie / herstel van de breuk.”

“Pinus Uncinata

Bij deze den vraag ik me af of ik wel iets moet doen met de kaarsen?  Bij sommige zit er al een knop, maar ze zijn veel korter of vorig jaar.

Doe ik iets of wacht ik gewoon tot de zomer om dat te snoeien?  Ik zou hem als de tijd rijp is eens meebrengen voor een check up, in welke periode doe ik dat het best?  Nu of in de zomer? “

“Niets doen, enkel binnen een 2 à 3 weken enkele oude naalden plukken. Check-up in de zomer, augustus. Dan kan er eventueel indien nodig gesnoeid worden.”

“Pinus sylvestris

De boom loopt nog altijd niet uit, bij de knoppen is er ook nog niet veel beweging te zien.  Hij staat nog steeds in de serre omgeven door een hele boel planten, er wordt ook 2 tot 3 maal per dat water gespoten in de serre tot de vloer kletsnat is.  Doe ik verder zo met dat de temperaturen omhooggaan of ze ik hem beter buiten in de schaduw? “

“Watergifte in het oog houden, iets droger houden, helemaal geen voeding en gewoon rustig laten overleven. Buiten halfschaduw.”

Vraag of check up nodig is.

“Een foto van mijn pinus welke nog nooit een nijpen gekend heeft van de kaarsen. Ik denk dat we dit jaar dit kunnen doen voor de eerste keer. Vraag: zijn de langste kaarsen reeds klaar om te nijpen of dienen ze nog groter te worden of dienen de naalden zich meer te ontplooien?”

“Dringend op check – up want met de langste kaarsjes nijpen alleen zal het niet voldoende zijn. Nu  alles stabiel is moet hij op het juiste spoor gezet worden en om dat te doen is het antwoord iets complexer dan langste nijpen of niet want is stuk voor stuk afhankelijk van…… uitleg volgt op check-up. ”

Leerlingen die nu de check – ups volgen vinden dit beter dan de workshops.

“Nog eens extra bedankt voor de check-up vrijdag.

De meerwaarde is niet te becijferen, noch naar materiële uitvoering, noch naar extra courage en boost in de hobby.  Het is echt een uitzonderlijke meerwaarde zo’n check en enkel te begrijpen als je er één gedaan hebt.

Great!

In bijlage een foto van het verdere ontbladeren dit weekend.  Hopelijk niet te ver gegaan.  Trekkers naar beneden afhangend laten staan.

Ik hou je verder op de hoogte.”

Vraag of check up nodig is en wanneer.

“Een update foto van de acer buergerianum.  Afspraak was in oktober net voor de bladval langs te komen.  Tussendoor even een shot van de groei.  Als ik toch sneller moet komen, laat maar iets weten.”

“Ziet er goed uit laat maar groeien.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s