Online meeting via ZOOM op maandag 14 juni & Check-Up.

Online Meeting.

Online meeting via ZOOM op maandag 14 juni om 20u voor onze leerlingen en/of klanten. Onderwerpen werkzaamheden van de week en vervolg op de ” Bonsai Foto Ten” en aanloop naar de volgende. Als u leerling en/of klant bent en u wilt meevolgen gelieve een mail te sturen naar: ginkgo1@telenet.be we sturen dan maandagavond tussen 19u en 19u30 de link door. Gelieve uw deelname te bevestigen ten laatste vrijdag.

Ook de deelnemers aan de “Online Bonsai Foto Ten” gelieve een mail te sturen als u aan deze meeting wilt / kunt deelnemen.

Sommige mensen komen eerst op de reservelijst, we willen die zo snel mogelijk laten weten of ze er nog bij kunnen.

Check – Up Info.

Iedereen die nog bomen klaar hebben om te laten opvolgen via check up best zo snel mogelijk de foto’s mailen want deze maand zit al vol en voor vele soorten is het belangrijk dat ze op de juiste periode (tijdstip) gesnoeid en/of uitgedund worden.

Vraag om eventueel extra bomen mee te brengen op check – Up.

Zoals afgesproken kom ik op donderdag 24 juni langs voor een check-up van mijn eik.

Aangezien ik een camionette zal moeten huren om de boom in te vervoeren vroeg ik mij af of ik ook mijn Acer buergerianum kan meebrengen? Deze is nl. ook te groot geworden voor onze gewone auto’s… Of kan ik thuis iets doen?

Kan je meebrengen als je komt op check up.”

Verder op de foto’s:

Ik stuur alle foto’s door met Wetransfer.

De Ilex serrata, 2de jaar sedert opgepot uit volle grond. Eind vorig jaar bij bedraad en in vorm gezet. De foto’s tonen niet echt goed de beweging. Doet het dit jaar heel goed. Vertoont veel groei, en ook bloei zit er aan te komen. Wat kan hierop gebeuren?

Kan je meebrengen als je komt op check up.”

De Potentilla: snoei ik deze gewoon een beetje uit en laat ik deze voor de rest zijn ding doen? De takjes zijn nog steeds heel broos en licht.

Kan je meebrengen als je komt op check up.”

De Ceder heb ik na de check-up in het najaar verder uitgedund en waar nodig een draadje bijgezet. Toont heel gelijkmatige groei.

Cedrus kan je ook thuis uitdunnen, misschien passeren er maandag enkele tips hoe we dat doen.

Corylopsis: had ik vorig jaar te vroeg gesnoeid. Dit jaar is de eerste groei afgehard. Doe ik nu bladsnoei of halveer ik de bladeren?

Corylopsis: de grote bladeren middendoor knippen op puntige vorm. Zijn ze allemaal groot dan allemaal.

De Tamarix: heb ik bij bedraad. Ook niet echt een boom om veel mee rond te leuren wegens heel zwaar. Ik verwijder regelmatig de groei die overal verschijnt. Enkele takjes waren afgestorven tijdens de winter, maar dat is normaal bij deze soort zeker? Er zal wel nieuwe groei op welke ik heb bijgezet.

Tamarix zou ik zijn karakter toch natuurlijker maken door variatie in de takken te brengen. Van treur naar half treur naar licht opgaand. Dit kan je thuis door bedraden en zo te vormen. Vooral het hoofdkarakter van de oudste takken is je basis en belangrijk dat die goed zijn, desnoods met kleine spandraden.

Alnus: verder werken als vorige jaren? Bladsnoei en vormsnoei?

Kan je meebrengen als je komt op check up, we zien hoe ver we geraken.

Uitgesnoeide Azalea van vorige keer zou ik graag ook terug zien.

Uiteindelijk werd onderling afgesproken om een uurtje vroeger te beginnen en er een dubbele check – up van te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s