Accentplanten.

Zoals gewoonte proberen we zoveel mogelijk de Nederlandstalige benamingen te gebruiken. Dit omdat de meeste Japans – Nederlands of Japans – Engels …niet altijd volledig duidelijk zijn.

Iedereen gebruikt de term Bonsai en dat houden we zo omdat iedereen daar zich wel wat kan bij voorstellen. Maar “Kusamono” of “Kokedama” …. zijn al minder volledig als ze vertaald worden. Omdat er in “Kusamono” meer zit dan “Grassen en Andere Dingen” benoem ik het liever als ” Solitair Accentplanten” (dit zijn de grotere werken) en “Kleine accentplanten”. En in “Kokedama” meer dan “Mosballen”. Daar hebben we dan de “Mosballen in pot”, Mosballen jong in pot”, “Mosballen lang in pot” en “Rijpe Mosballen” (altijd zonder pot).

Ook de technieken om creaties te maken zijn uiteenlopend en worden toegepast volgens het gewenste resultaat.

Dan nog de verschillende school stijlen die herkenbaar uit mekaar gehouden worden. Dan nog de weer te geven stijlen of het verhaal. En voornamelijk de onderhoud die begint na één zomer en die steeds intensiever wordt.

Terwijl de meesten van de oude generatie “K.B.K.’ers” nu pas begint met accenten en een vage of geen basis kennis heeft en gewoon wat plantjes mengt in potjes en we zien wel, is het vooral de nieuwe generatie die gebruik maakt van meerdere workshops en er op die manier achter komt dat zelfs één enkele workshop niet voldoende is om de basiskennis onder de knie te hebben laat staan dan nog de stijl en techniek.

Nog anderen nemen nu gebruik van de check-up tijd om een “One to One” workshop te volgen enkel om het goed leren creëren van accenten.

Hieronder foto’s van zo een “One to One” waar Jurgen kennis neemt van de natuurlijke landschapsstijl. Als alles goed is voorbereid krijg je een mooi werkstuk mee maar vooral veel info over het maken, de betekenissen en de onderhoud.

Mooi mos voor afwerking.

Geranium 15 jaar in pot (pot van wijlen Andreas Van Kerkhove).

Alles staat klaar voor de accentplanten workshop van zaterdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s