“Kei Bonsai Kai Bonsai & Kusamono Show”

Beslissing over veilige Ten bijgesteld.

In eerste instantie zouden we op de Ten, naast de gevaccineerde mensen, ook niet gevaccineerde mensen toelaten met een negatieve PCR test. We hebben beslist om dat NIET te doen. Dus enkel mensen die gevaccineerd zijn kunnen de Ten bezoeken.

We blijven wel de basisregels volgen van hand hygiëne, mondmasker en afstand houden.

99.9% van onze actieve “K.B.K.” leden zijn gevaccineerd die ene die het niet is komt zelf ook niet dus waarom zouden K.B.K’ers” of wij mensen uitnodigen die dat niet zijn en het hier net iets minder veilig maken.

Wijzelf gaan niet naar evenementen waar veel volk samen komt en de coronapas telt omdat we de resultaten van de PCR testen minder betrouwbaar vinden. Dus waarom zouden wij bij ons dan iets anders doen.

Hieronder ook de mening van twee van onze “K.B.K.” waar we ons bij aansluiten.

1.

“Lijkt me het meest veilige dat mensen elkaar ontmoeten als ze gevaccineerd zijn.

Mensen die dat niet doen en of niet willen hebben daar zelf, en niet anderen, voor gekozen. Zij moeten dan ook zelf weten dat anderen daar een probleem mee kunnen hebben.

Ikzelf kom niet graag in contact met niet gevaccineerden.

Laat staan dat een of andere klojo je achteraf aansprakelijk stelt voor het niet Coronaproof organiseren van een evenement.

Wat de testen betreft ben ik niet op de hoogte.

Misschien jullie arts contacteren om de juiste info te krijgen.

Alvast dank voor alle moeite die jullie hier insteken.”

2.

“Ik ben zeker geen corona-expert natuurlijk, maar hieronder mijn mening.

Basis blijft afstand, mondmasker, handontsmetting en goede ventilatie. Onafhankelijk van welk virus of variant ben je dan al redelijk safe.

Op dit moment zijn slechts 2% van de ziekenhuisopnames gevaccineerden. Deze geven het minder snel door en worden minder ernstig ziek (zelfs de zwakkere populatie).

Er is ongeveer 4% van de populatie positief bij de testen. Dit zijn hoofdzakelijk mensen die op reis gaan en niet gevaccineerd zijn. Hoeveel gevaccineerden positief testen weet ik niet, maar het zal niet veel zijn.

Als je daar dus de grens trekt dan weet je dat de kans zeer klein is dat ze covid hebben en dat de kans dat ze het doorgeven als ze het zouden hebben ook klein is. Als je daarnaast de standaardmaatregelen goed laat volgen is de kans echt minimaal.

Als voorbeeld: patiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis worden niet meer getest als ze  gevaccineerd zijn. Er is ook geen echte uitbraak meer geweest bij personeel of patiënten sinds er gevaccineerd werd. In de zorg heb je super dicht contact, dus als er besmettingen zouden zijn, zou het daar zijn en dat is niet zo (wegens de vaccinatie).

Mensen met een negatieve PCR-test zijn iets minder veilig want je kan besmet zijn, negatief testen (want het virus moet eerst wat kweken in de keel) en pas een dag later besmettelijk zijn voor anderen of symptomen hebben. Daarom wordt in het ziekenhuis bij niet gevaccineerden na 7 dagen hertest. Voor de vaccinatieperiode kwamen daar af en toe besmettingen uit.

Het loslaten van de huidige maatregelen (zie overlegcomité) zal ervoor zorgen dat er tegen oktober weer meer covid en meer varianten de kop zullen opsteken. Maar vermoedelijk met lage druk op de ziekenhuizen door de hoge vaccinatiegraad (en zeker door kinderen ook te vaccineren). Vermoedelijk komt een herhalingsvaccin voor een deel van de populatie. Wie niet gevaccineerd is, geraakt vroeg of laat besmet en is dan tijdelijk resistent waardoor we ook dan een voldoende groepsimmuniteit zullen hebben. Nadeel is wel dat deze een kweekvijver zijn voor andere varianten.

Mijn advies zou zijn: tentoonstelling met gevaccineerden, maatregelen blijven toepassen.

van op de mensenrechten – website:

—-
Volgens Thierry Vansweevelt, professor medisch recht, hebben private ondernemingen het recht om een vaccinatiebewijs te eisen van bezoekers. Vansweevelt meent dat dit niet in strijd is met anti-discriminatiewetgeving ‘omdat het onderscheidend criterium pertinent is en het hoger doel legitiem’. Hij maakt de vergelijking met verzekeringsagentschappen, die geen levensverzekering aanbieden aan personen met bepaalde medische aandoeningen zoals kanker. Zo’n vaccinatievoorwaarde moet echter wel tijdelijk zijn, dus enkel zolang er geen groepsimmuniteit is. Voor personen die zich nog niet kunnen laten vaccineren, zoals jongeren, ziet Vansweevelt heil in gratis corona- testen. Overheidsdiensten zouden echter geen bewijs van vaccinatie mogen eisen, aangezien de vaccinatie niet verplicht is.

—-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s