Aftellen naar de Ten.

Het aftellen naar de Ten is begonnen en de meest fanatieke “K.B.K’ers” zijn al volop bezig aan de voorbereiding van hun bomen.

Het eerste werk is altijd het grondoppervlak omdat mos er bij ons altijd op gegroeid moet uitzien. Onze standaard ligt voornamelijk op met alles het beste eruit halen gelijk wat voor niveau er gepresenteerd wordt. Dat wil zeggen bij ons gaat het niet om topbomen kopen en maken maar 100% natuurlijkheid en elegante of robuuste schoonheid presenteren. Door die finesse door te trekken in bemossing, takken, loof, pot enzovoort krijgen we een verschillende totaalplaatje.

Deze voorbeelden van bemossing die nu onlangs zijn uitgevoerd zijn wat we wilden tonen. Bijvoorbeeld loopt uw mos vanaf bodemoppervlak over wortelvoet en stam, als dit mooi mos is en het hoort bij het herfstgevoel dan kan dit perfect. Begin je hieraan te manipuleren dan dan is het “gemaakt”.

Goed geplaatst mos met bewegend bodemoppervlak moet de standplaats en situatie van omgeving goed weergeven.

Dus de Ten bekijk ik als een grote clubvergadering met onze leden en hun genodigden. Dus niet voor de grote massa, die genodigden worden door jullie geïnformeerd over ieder goed geplaatst detail.

Wie nog nooit goed heeft bemost of geen ervaring heeft over de natuurlijkheid en “Bonkei” laat u ook hier weer begeleiden. Zet mij niet onnodig onder stress door onze basiskennis te beschamen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s