Bomen voor de Ten helpen klaarmaken tijdens check ups – Deel 3.

De voorbereidingen voor een volgende club tentoonstelling zijn nu volop bezig. Deze oude elegante Eik die ongeveer 30 jaar in training is en waarschijnlijk tussen de 80 à 120 jaar oud is, krijgt nu zijn verdiende eindimago. Een half cascade “natural grown” op een berg. De rol van de pot is duidelijk aanwezig maar blijft ondergeschikt. Dit is waar onze club voor staat, uiteindelijk bomen in een fase brengen dat ze er uitzien zoals ze terug in de natuur zouden staan. De oude AVK pot heeft tot zolang zijn werk gedaan om deze boom te verrijpen en was tot dan zeer dominant.

Het gaat hier bij “Kei Bonsai Kai” niet om spectaculaire creaties maar over de simpele dingen waar het mooiste wordt uit gehaald. De nieuwe selectie tentoonstellingsbomen zijn dus weer een rijkelijke aanvulling in het club assortiment.

Met de foto’s van de Ten wordt dan ook een online meeting georganiseerd maar op latere datum, zodat de mensen die er niet konden bijzijn toch nog de kans krijgen om deze editie met uitleg te bezichtigen.

Plaats een reactie