Check ups voorbereiden.

Beste leerlingen, hieronder enkele voorbeelden van aanmeldingen voor check ups met onze antwoorden aan de hand van de naar ons gemailde foto’s. Deze check up sessies kunnen vlot verlopen als de aanbevolen werkzaamheden thuis reeds goed worden uitgevoerd.

De antwoorden kunnen verschillen van persoon naar persoon, afhankelijk van het kunnen van de leerling, de vitaliteit van hun bomen…. dus de antwoorden hangen af van de eigenaar en zijn boom (bomen).

“Dag Peter,

Kom met al deze bomen maar we doen de Acers eerst.

Kom met je Acers, niet bedraad maar breng wel je draad mee.

De Juniperus en Pinus worden best correct en keurig bedraad om progressie te maken met deze bomen, ik zal hier een voorbeeld geven zodat je thuis de correcte en een keurige bedrading kan doen.

Daarna kan je ze terug op een andere check up bedraad aanbieden.”

“Zoals gisteren gezegd zal het begin van de naalden pluk zijn. Aangezien dit relatief nieuw is voor me wou ik even checken of het op deze manier goed is en heb 1 bovenste tak gedaan. Hierbij heb ik vooral de oude en kleine naalden verwijderd op de buitenste groei. De groei binnen in heb ik met rust gelaten.

Is het goed als ik dit dan over de hele boom doe?”

“De naaldpluk ziet er goed uit. De volgende stap laat voorjaar (midden à eind april) bekijken of hij al dan niet moet verpot worden. Halfweg à einde mei eerste onderhoud. Maar met een correcte en keurige bedrading kunnen we deze Pinus doorvormen naar een nog mooier exemplaar. Dit zou je nu na de naaldpluk kunnen doen en hem dan bedraad aan te bieden op check up. Heb je twijfels wat voor type bedrading er best op kan, dan kan je hem eerst aanbieden en geef ik een voorbeeld bedrading op één tak. Het zou echt zonde zijn voor het niveau van deze boom als de bedrading niet aangepast is aan zijn zijn stadium van opbouw. “

” Deze bomen , zie foto’s hierboven, ontbladeren en keurig bedraden tegen de check up van 5 november. Dus deze bedraad aanleveren op de check up.”

“De Acers ontbladerd aanbieden, best 2 dagen voor de check ontbladeren indien ze er nog niet af zijn. De Azalea zo aanbieden voor snoei.”

“De Acers ontbladeren en bedraden tegen dat je ermee op check up komt.  De Picea doorbedraden.”

“Oké, dus , acers volledige bedraden, ook takken die waarschijnlijk uitgesnoeid moeten worden? Picea is klaar om te vormen denk ik”

“Ofwel Acers niet bedraad aanbieden en hier op check up uitsnoeien en thuis bedraden en terug komen om te tonen hoe te vormen OFWEL alles bedraad aanbieden en eventueel een paar bedrade takken wegknippen. Dus optie 1 zijn 2 check ups voor hetzelfde Optie 2 is 1 check up en misschien een beetje draad verlies. “

Picea, op de foto te zien zijn sommige takken té licht bedraad om een karaktervolle beweging te geven aan de tak en de verfijnde bedrading kan er u ook nog bij.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: