Check ups.

De kwaliteit van een mooie boom zit voor de helft in de opbouw van de oud ogende binnenkruin. Dit is het verschil tussen een plateau boom en een “natural grown” image.

Check Up 1.

Vijftig minuten check up is meestal voldoende om gevorderden op weg te helpen en een groeiseizoen of zelfs een gans jaar verdere opbouw uit te stippelen. Hier was dit allemaal op 20 minuten want het belangrijkste was de “aging” of verrijpingssnoei bij de Azalea yamadori waar de overige 30 minuten voor nodig was.

*Deze yamadori heb ik ingevoerd als naakte klomp uit Korea, er waren geen takken , geen goed ontwikkelde voet. De ganse opbouw heeft tussen de 15 à 17 jaar geduurd en nu was het de tweede selectie van de binnenlijnen.

Van alles wat we over de jaren heen hebben mooi opgebouwd wordt nu het mooiste ervan overgelaten. Het is een open boek en deze boom is helemaal anders binnenin zijn kruin dan de duizenden andere ingevoerde Azalea’s

*Post van morgen enkele foto’s van Johan zijn Azalea vanaf maart 2007, dat zijn de oudste foto’s die we kunnen hebben terugvinden van deze Azalea.

Check Up 2.

Check Up 3.

Beginner.

Check Up 4.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: