Cedrus atlantica Glauca startplanten.

Te Koop.

Cedrus atlantica Glauca oude startplanten vanaf woensdag uit te kiezen na afspraak. Deze zullen allen in plastiek container aangeboden worden.

Afhankelijk van de kwaliteit / stamdikte wordt er een onderscheid gemaakt tussen een serie van 250€ en een serie van 190€.

Ook voor deze soort zijn het de laatste startplanten uit volle grond. Er staan er wel nog een paar hogere exemplaren die reeds 1 en 2 jaar in pot zitten en die zijn nu ook nog aan 250€.

Hieronder enkele voorbeelden na eerste ontdrading, voorgesnoeid en die we nu een tweede bedrading gaan geven en doorvormen.

Hierna volgt nog een voorbeeld van een half cascade en een ranke stijl die voor de tweede keer zijn bedraad en doorgevormd. Beide bomen worden gebruikt als voorbeeld en blijven daarna in mijn privé collectie. Na 45 jaar deze soort te kweken wil ik er met enkele naar een oude schors gaan en verder laten ontwikkelen. Dit zijn de eerste 2 die naar verrijping kunnen toegroeien en in mijn bezit en dit wil ik zo houden. Hier valt nu niet meer over te onderhandelen.

In onze verkoopserres staan er wel nog een 10 à 15-tal in bonsai pot en ook doorgevormd in allerlei stijlkarakters. Deze worden morgen gefotografeerd en gepost.

Er is ook nog een exemplaar van ongeveer 35 jaar oud Cedrus deodora met Cedrus altlantica gegriffeld, zeer dikke oude stam. De griffel zit er nu ongeveer 3 jaar op.

Aan iedereen die startplanten koopt is het de bedoeling dat de eigenaars ze dan zelf bedraden en zoveel mogelijk zelf vormen.

OF

Ze kunnen op een check up aangeboden worden waar ik dan een voorbeeld bedrading toon. Vanaf daar kunnen jullie verder thuis bedraden en ze daarna terug aanbieden ter verbetering en om een voorbeeld van vormgeving te tonen.

OF

Je kan alles hier laten doen aan een uurloon en duurt zolang het duurt. We gaan dan niet onder tijdsdruk creëren zoals we op check ups moeten doen.

Het is niet de bedoeling om een goedkope startplant te kopen en dat ik ze volledig bedraad en volledig vorm onder tijdsdruk en voor de prijs van een check up tarief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: