Verpotworkshop.

Deze yamadori Azalea’s zijn ongeveer 4 jaar geleden samengesteld uit een kris kras door mekaar gegroeide struik. De eerste herschikking en het daarop volgende uitsnoeien met hevige takken selectie had een mooi potentieel. Een volledige en gedeeltelijke bedrading was nodig om de natuurlijke lijnen op te bouwen. De foto geeft de werkelijke schoonheid niet door maar je kan deze creatie in een Tokonoma op onze Ten zien. Het plan om vanuit een lage pot naar een slab te gaan is al 3 jaar geleden beslist. Dergelijke Azalea composities geven het echte beeld van deze soort in de natuur weer. Of het nu Aragi of yamadori materiaal is blijft gelijk, ze zijn naturel gegroeid en dat zie je en voel je.

Chojubai. Het oude struikgevoel als je het in een pot niet kan oproepen dan probeer je een Kurama. Dit is altijd bruikbaar opstellingsmateriaal. Zowel in een bonsaituin (collectie display thuis) maar ook op een Ten kan dit altijd een mooie meerwaarde geven.

Er zit nog een nooit uitgevoerd idee in mijn hoofd met Chojubai en Rhus, wie interesse heeft laat het maar weten.

Een rode Meidoorn met oudere stam en een jonger boom karakter wordt terug in zijn ruwere omgeving geplaatst. De bedoeling is dat de toegevoegde mooie steen één geheel wordt met de boom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: