Verpotworkshop & Cotoneaster evolutie.

Raf maakt als beginner een rollercoater van emoties mee. Hij laat zich adviseren over de mogelijkheden. Zo kreeg zijn Carpinus bos een totaal andere hoek en voorzijde met een wilde landschap onder beplanting. Dit bosje kan ook ieder najaar meedoen als houterige seizoen Kusamono. Door de ouderdom van de bomen en de takkenkarakters zal dit op een zomer volwassen aanvoelen.

Cotoneaster evolutie en verpotting.

2011

2013.

2015.

2017.

2020.

2023

2023

2023

Aan alle beginners die volhouden en alle stappen in de juiste volgorde van opbouw uitvoeren, dit is na 14 jaar foutloos opbouwen het resultaat. Het startmateriaal voor dergelijke projecten heeft wel meer potentieel dan een tuincentrum plant. en vanaf daar wordt er al een verschil gemaakt. Dan is er ieder jaar die goed “getimde” workshop die telkens de beste beslissingen van de uit te voeren technieken bepaald. En dan is er nog de eigenaar die over het ganse parcours gemotiveerd blijft en alle werken correct uitvoert. Ook de periodes dat er niet aan de boom gewerkt wordt. De dagelijkse zorgen voornamelijk vanaf lente tot laat herfst. Dit zorgt telkens voor de verwachte groei en gezondheid zodat er ieder jaar weer naar een volgende stap of “next level” kan worden gegaan.

Bonsai is een “life time commitment” en niet één van de vele tussen door hobby’tjes. Dan haal je dit niveau nooit. Hier een duidelijk voorbeeld dat het niet elitair is maar wel passie, karakter en gevoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: