Verpotworkschop.

Telkens als het hoofdkarakter van een boom wijzigt wordt er een pot mee aangepast. Iedere nieuwe compositie heeft wat vergroeiing tijd nodig. De bomen waar de potten niet meer de vorm ondersteunen door te groot of verkeerde vorm gaan nooit het “mochi komi” karakter kunnen toevoegen.

Alles begint met een unieke boom, dan deze terug brengen naar zijn natuurlijke standplaats. Soms is dit in een pot, maar iedere pot voelde te zwaar aan voor de hellende dubbelstam half cascade. Het totaalbeeld kan perfect weergegeven worden door de boom in al zijn vrijheid te tonen hellend over een bergwand. Met deze compositie maakt Tom het zichzelf heel moeilijk. Als je hiermee als eerste boom aan je opstelling in je tuin begint, welke bomen gaan als onderdanige mooie bomen voldoende steun geven aan het totaalbeeld. Maar geen zorgen hij heeft wel een paar bomen die dit niveau kunnen ondersteunen. Ben benieuwd om zijn opstelling te zien in het begin van het milde seizoen. Topklasse Tom.

Zelkova Marnic

Sho Hin wordt regelmatig verpot maar toch proberen we 3 jaar. Deze boom kon terug op dezelfde pot staan maar wel 2cm hoger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: