Onderhoud Workshop.

Het zijn de gevorderden die nu intensiever beginnen op te volgen in zomer onderhoud. Dit geeft wel instant zichtbare resultaten en zeker de bomen waar we nu in het 2de jaar op verder werken.

De gedachte van een techniek te kennen voor een soort en deze uitvoeren als het goede ogenblik is aangebroken wordt nu meer en beter uitgediept.

Zoals vele jaren reeds verkondigt T & T (Timing en Techniek) beide worden steeds jaar na jaar aangepast.

Spaanse aak of veldesdoorn of Acer campestre begonnen met een grote brute klomp en alles, zowel wortels als takken ver buiten proportie. Iedere enthousiaste doe het zelf liefhebber wil daar wel aan beginnen.

Hier is dit in deze mooie maat reeds gesetteld in zijn pot en voor deze soort reeds een goede vertakking alles op een vrij kort programma verwezenlijkt. Ongeveer 5 à 6 jaar heeft het geduurd voor we onze begin basis nu klaar hebben om voor de eerste keer naar het “lang in de pot” gevoel te bouwen.

Het is nu normaal dat de extreme zonnepieken en koude nachten af en toe voor wat bladschade kunnen zorgen. Dit wordt dan mee in onderhoud weggewerkt. Soms is het nodig de onderhoud daar een beetje op aan te passen.

We laten geen kans open liggen als de eigenaars mee willen om aan karakteropbouw te doen. Iedere draaitafelbeurt is voor dergelijke bomen alle opties benutten. Zo worden de speciale vormen met mooie inhoud geboren.

Plaats een reactie