Verpot Workshop & Te Koop Taxus cuspidata projecten, Acer p Seigen, Crataegus ROOD….

Verpot Workshop.

Deze Juniperus sabina is een project waar ik al een tijdje mee bezig was met compacteren. Het duurde 3 jaar om de gebogen gecompacteerde sapbaan er te laten uitzien alsof het altijd zo is geweest. Met andere woorden de volledige kruin hing onderaan en je ziet nu enkel nog het andere kleur op het dode hout. waar de sapbaan aan vastzat. Toen alles goed aan de groei was nam Yvan dit project over. Nog een keertje doorbedraad en doorgevormd en we spraken af dit voorjaar dit in een gepaste pot en beste hoek in te planten. Een pot met een uitsparing was nodig om deze hoek te bereiken. Ook speciaal transport vraagt de nodige voorbereidingen. Blij dat ook deze boom verder in goede handen is.

In het latere verpotseizoen verpotten we veel projecten die dan worden opgestart. Dit is een Juniperus sabina met zeer mooie bewegingen waar we in een vrij grote trainingspot 2 struiken van Juniperus ch. Itoigawa bij planten. Dit laten we nu gans de zomer groeien en begin volgend jaar enten we zoveel mogelijk takken met mekaar. zodat we een “Sabigawa” krijgen.

Steeds motiverend dat er bij ons nog steeds liefhebbers komen die de langere termijn projecten niet schuwen. Als je zichtbare resultaten wilt d.w.z. al het sabina loof weg en de eerste vormgeving met Itoigawa zijn we 5 jaar verder. Maar dan gaan deze griffels zich sneller ontwikkelen dan de stekgriffels.

Ik nog een vijftal gegriffelde exemplaren in mijn collectie en iedereen die de prijs van een mooi bewegende Itoigawa kent weet waarom we dit graag doen.

Bij karel gaat het hoofdzakelijk om de ganse procedure en beleving van zo een project.

Zelf heb ik bij vele projecten telkens spijt dat het project ten einde loopt, een ervaring rijker en een boom meer.

Te Koop.

Taxus cuspidata interessante projecten.

Taxus cuspidata met mooie “twisted trunks” in de Chu Hin en midsize maten. Deze meer dan 25 jaar oude volle grond kweek is afgelopen winter in pot gezet. Er zijn enkele super dikke exemplaren met goed potentieel en ook voor shari lijnen zijn ze dik genoeg. Deze kwaliteit kan of mag je niet vergelijken met wat we in onze uitverkoop steken. Nu is alles aan het groeien en de eerste workshop werkzaamheden kunnen we reeds aanvangen vanaf midden zomer. Er staan in deze partij een 12 tal uitschieters met mogelijkheid tot zeer aparte mooie vormen. De prijzen beginnen vanaf 75€ tot 375€ één grotere van 435€. De ganse partij staat nu geprijsd en wie workshop materiaal en goede projecten wil verzamelen voor komend seizoen daar zitten zeer goede exemplaren tussen. Je kan op afspraak komen kiezen.

Voor wie in de beste klasse één wil en mij vertrouwd die kan mij laten kiezen. Je laten begeleiden in een project gebeurd best van begin af.

Acer p Seigen 3950€. NU VOOR 3500€.

Crataegus rood 2495€

Crataegus Rood starter in Bonsai pot 450€.

Crataegus ROOD starter 395€

Crateagus ROOD 2350€.

Plaats een reactie