Bonsai kijken en inschatten & Pinus parviflora.

Bij ons in alle tuinen rondlopen en alles goed observeren is zo ongeveer 1 dag, dan bestaat de kans dat je de meeste dingen die er staan gezien en bekeken hebt. Om uit dit kluwen het betere kwaliteit potentieel te halen is voor iedereen anders. Waar ligt jouw norm van schoonheid die je aan je bonsai collectie / bonsaituin wil geven.

Het grootste nadeel is dat er museumwaardige bomen verdeeld staan in deze tuinen en dat niet iedereen dat zo kan inschatten. Dus het verschil tussen de bomen in uw gewenste prijsklasse en de “high class” bonsai mag je niet vergelijken. Je kan wel dezelfde ouderdomsstijl opvatten en inbrengen in jongere bomen.

Zo staan er bv redelijk wat zeer oude Pinus parviflora met vergroeide ent en oude doorlopende schors op stam en takken. Deze bomen staan mits uitdunnen reeds 30 à 40 jaar gesetteld. Maar er staan er ook die in opbouw zijn of die nog niet zijn opgestart. Dus deze zaken vergelijken mag je niet doen omdat we hier praten over meer dan 1 generatie (BONSAIWERK). En zoals ik vroeger al een heb uitgelegd in bonsai zijn generaties volledige cyclussen van opbouw en geen generatie mensen.

Foto’s van van witte dennen die zijn opgestart of nog kunnen worden opgestart tot zeer mooie bonsai. Ook bij deze bomen wordt niets wat je nu er in ziet maar soms gaan er vrij rigoureuze beslissingen mee gepaard.

  • De bomen evolueren en de prijzen ook, alle promoties, ook deze, zijn ook beperkt in tijd.

Project voor Kifu. Top is er 2 jaar geleden uit gesnoeid en de Pinus is nu klaar voor compacte vormgeving. Prijs: 365€.

Reeds 1 basis vormgeving , klaar voor doorvorming. 550€.

Basisvorm, klaar om door te vormen. Prijs: 325€

Vormgeving en 1ste doorvorming gedaan, zeer dikke stam met goede overloop. Kan nu nog verpot worden in nieuwe positie. Kan nog wat “fine tuning” in de zomer gebruiken. Prijs: 1650€ . VERKOCHT

Zeeeeeer oude Den die 2 jaar geleden terug is opgestart. Oude schors loopt tot in de top en takken. Vorig jaar verpot en nu de eerste resultaten, uitplukken en verder laten knoppen. Deze boom is nu nog steeds interessant maar gaat nu jaarlijks evolueren (ook in prijs). Totaalhoogte met pot is 100cm. NU NOG 2950€.

Dit is nog een onbewerkte oude boom die volledig kan worden herstijld en opgebouwd. Totaalhoogte met de pot is 99cm. Kan NU NOG aan 6000€. Dit is ook een SUPERKOOPJE.

Was gelijkaardig aan vorige. Deze is in volle opbouw na herstijling. Hoogte Pinus is 70cm. Prijs: 12.000€

Nog een stap verder in ontwikkeling en klaar voor een volgende bedrading om scherper uit te lijnen, geen vormgevingen meer. De stam kwaliteit van deze boom gaat van zeer dik bewegend naar taps op een verloop van 50cm. Dit is de achterzijde, de gemaakte is rijp. Ook met deze boom gaan we onder de huidige marktwaarde als we deze boom op workshop kunnen houden. SPECIALE PRIJS NU: 8.500€

Deze Pinus kan nog zeer compact gevormd worden en heeft daarvoor alle takken op de juiste plaats en de stambewegingen zeer compact. Boom is 68cm Hoog, totaalhoogte met pot is 80cm; Als workshop materiaal mag deze weg NU voor 4.500€. Deze is pas verpot en kan van Augustus zeer mooi worden uitgelijnd.

Alle bomen hebben geen vergroeiingen op de ent.

Pinus pentaphylla starter.

Pinus pentaphylla 20 jaar oude startplant voor 250€

Pinus thunbergii.

Pinus thunbergii NU: 995€

Plaats een reactie