Potten voor onze klanten / leerlingen en onszelf.

We verzamelen/investeren in handgemaakte potten bij zoveel mogelijk Japanse en Europese pottenbakkers. In het voorjaar staat daar een uitgebreid assortiment met hoofdzakelijk éénlingen (unieke potten). Die potten zijn niet bedoelt voor de openbare markt. Die investeringen in potten doen we voor onze bonsaiklanten/leerlingen en voor mijn eigen collectie zodat de keuze maximaal is tijdens het ganse verpot seizoen. Het geeft mij voldoening dat we een keuze kunnen aanbieden van goede bruikbare potten en dan uiteindelijk daaruit de best passende kunnen kiezen voor de bomen hier aangekocht en/of hier in opbouw. Dat is de kers op de taart.

Onze bonsai en startplanten verkoop is onze broodwinning en de potten is eerder een investering om onze  klanten het maximale resultaat  te geven met hun hobby. Dus deze potten zijn enkel voor bomen hier aangekocht. Ik kan ook geen advies geven voor bomen die ik niet ken. Als ik de geschiedenis niet ken, hoe is bvb het wortelgestel en wortelkluitopbouw,….. kan ik ook niet adviseren over potgrootte…ook worden bomen onder mijn begeleiding anders opgebouwd en hebben dus andere pottenkarakters nodig……ook weet ik niet wat “niet leerlingen” hun skills zijn ivm verpotten, dus weet ook niet of er op veilig moet gespeeld worden of niet….

Proficiat aan diegenen die iemand die ze niet kennen een pot kunnen adviseren voor een boom die ze niet kennen. Dan ben je 100% commerçant en gaat het gewoon enkel en alleen om de verkoop, waar ook niets verkeerd mee is, maar ik werk van ruw materiaal tot het eindwerk samen met mijn klanten.

Dus kort beschreven al onze handgemaakte en oude potten wil ik enkel gebruiken voor het perfecte huwelijk en dan kan ik mede met de eigenaar fier terug kijken naar het eindresultaat.

Ik dank iedereen die dit wil begrijpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: